Verkkouutiset

Finnwatch: Rahoituksen rajut leikkaukset tulevat mielenkiintoiseen aikaan

Yritysvastuuta vahtivien kansalaisjärjestöjen rahoitusleikkaukset tulevat Finnwatchin mukaan mielenkiintoiseen aikaan, kun kehitysyhteistyörahaa jaetaan yritysten hankkeisiin kehitysmaissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaisjärjestö Finnwatch kertoo, että sen ulkoministeriöstä saaman tiedon mukaan järjestön toimintaa Suomessa rahoittava viestintä- ja globaalikasvatustuki on jäädytetty.

Finnwatch on saanut kehitysyhteistyövaroista maksettavaa kyseistä tukea 50 000–60 000 euroa vuodessa.

Lisäksi Finnwatch kertoo, että sen jäsenjärjestöjen budjeteista ollaan leikkaamassa 30–40 prosenttia ja huhujen mukaan myös näiden järjestöjen EU-hankkeiden omavastuuosuutta koskeva tuki on loppumassa.

Finnwatchin mukaan näillä leikkauksilla ja niiden kerrannaisvaikutuksilla on dramaattinen vaikutus järjestön toimintaan.

Finnwatch tutkii yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia. Sen jäsenjärjestöjä ovat Attac, Eettisen kaupan puolesta, Dalitien solidaarisuusverkosto, Kehys, Kepa, Kirkon ulkomaanapu, Kuluttajaliitto, Maan ystävät, Sask, ja Solidaarisuus.

– Yritysvastuuta vahtivien kansalaisjärjestöjen rahoituksen rajut leikkaukset tulevat mielenkiintoiseen aikaan: hallitusohjelmassa on tehty päätös ohjata 100 miljoonaa euroa kehitysyhteistyörahaa yritysten kehitysmaissa tapahtuviin hankkeisiin muun muassa Finnfundin kautta, järjestö arvioi tiedotteessaan.

Finnfund tarjoaa yrityksille pitkäaikaista rahoitusta kannattaviin hankkeisiin kehitysmaissa ja Venäjällä. Valtio omistaa Finnfundista 91,5 prosenttia, Finnvera 8,4 prosenttia ja Elinkeinoelämän keskusliitto 0,1 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)