Verkkouutiset

Eero Lehti Journalistissa: Vääristynyt kilpailu on yleisradiosaatiota

Suomen Lehtiyhtymän myynyt kansanedustaja sanoo, että "en voi olla niin hullu, että jäisin Yleisradion tapettavaksi".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja pitkän linjan mediayrittäjä Eero Lehti arvostelee Journalisti-lehden haastattelussa Yleisradiota.

Hän muistuttaa, että ”heidän rahansa eivät vaadi tuottoa – ja sitä rahaa on paljon enemmän kuin todellinen tarve on”.

”Tässä talossa (eduskunnassa) moni ei uskalla sanoa ääneen, mitä he ajattelevat Ylestä, koska he pelkäävät, etteivät pääse enää vieraaksi A-studioon”, Eero Lehti toteaa.

Eero Lehden mielestä Yleisradion pitäisi jättää kaupalliselle medialle sen tehtävät. Kun mediapomojen käytettävissä olevat rahat pienenevät, samaan aikaan veronmaksajien rahoilla ”vieressä Yle siirtyy kisaamaan samoille apajille indeksiin sidotusti nousevalla budjetillaan”.

Lehden mielestä toimittajat tulevaisuudessakin jalostavat, yhdistävät, värittävät – ja manipuloivat tietoa, sekä levittävät innovaatioita.

”Toimittajan täytyy myös valita sellainen alue, jossa hän ei joudu vääristyneen kilpailun kohteeksi. Kutsun sellaista kilpailua yleisradiosaatioksi”, hän sanoo.

Ilta-Sanomissa Eero Lehti jatkaa aiheesta toteamalla, että Ylen asema alkaa olla korostuneen vahva etenkin maakunnissa.

”Rahoituspäätöksen yhteydessä kukaan ei uskaltanut edes käynnistää keskustelua Ylen roolista. Se olisi aika luontevaa, kun yksi valtion organisaatio saa budjetissa suojatun aseman ja inflaatiolupauksen. Mutta tästä ei uskalleta tällaisessa taloustilanteessa käydä keskustelua”, hän katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)