Verkkouutiset

BBC: Huijauksien paljastaja piileksii kostoa Suomessa

Intiassa uskonnollisia ihmeidentekijöitä paljastanut skeptikko pakeni uhkauksia ja syytteitä Suomeen kaksi vuotta sitten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

BBC on tehnyt laajan uutisen Sanal Edamarakusta, 57. Miehen kerrotaan tulleen Helsinkiin kaksi vuotta sitten muutamaksi viikoksi, mutta syytteiden uhka estää häntä palaamasta Intiaan.

”Pienessä kerrostaloasunnossa itäisessä Helsingissä” asuva Edamaraku paljasti Intiassa useita uskonnollisia ihmeitä huijauksiksi. Hän pelkää palatessaan joutuvansa vankilaan tai murhatuksi.

Edamaraku kiersi jo 1990-luvulla satoja intialaiskylissä toistamassa uskonnollisten johtajien temppuja ja näyttämässä, miten niitä tehdään. Tunnetuksi hän tuli 2008 kohdattuaan televisiossa fakiirin, joka yritti tappaa hänet messuamalla.

Vuonna 2012 Sanal Edamaraku osoitti verta vuotavalta näyttävän patsaan olevan vain seurausta huonoista putkitöistä. Tämän seurauksena häntä uhattiin ja hänet haastettiin kolmesta jumalanpilkasta vuoden 1927 lain nojalla.

Edamarakun mukaan hänet voidaan pidättää nyt pitkäksi aikaa ilman tutkintaa.

Edamaraku vetää yhä Intian rationalistiyhdistyksen kokouksia Skypessä. Hänet Suomeen tuonut opetusneuvos ja Humanistiliiton puheenjohtaja Pekka Elo kuoli viime vuonna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)