Verkkouutiset

Hän julisti islamin lipun vielä liehuvan eduskuntatalon päällä – nyt vankilaan ISIS:n tukemisesta

Radikaali-islamisti Anjem Choudary on saamassa pitkän vankeustuomion.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muslimisaarnaaja Anjem Choudary tuli Suomessa tunnetuksi keväällä 2013, Hän puhui Helsingissä julistaen, että Suomen eduskunnan talon päällä liehuu vielä islamin lippu. Kahta kiellettyä islamistista järjestöä johtanut Choudary on levittänyt sanomaansa tehokkaasti videoilla.

Oikeudenkäynti Choudarya ja Mohammed Rahmania vastaan pidettiin jo viime kuussa Lontoossa, mutta siitä on kerrottu vasta nyt. Tuomio annetaan ensi kuussa ja se voi CNN:n mukaan olla 10 vuotta vankeutta.

Terrori-iskuja oikeutettuina pitävä Anjem Choudary on paljon esillä Britannian lehdistössä ja häntä sanotaan yleisesti vihapuhujaksi. Viranomaiset ovat jo pitkään arvostelleet hänen haastattelemistaan epäsopivaksi.

Choudary tuomittiin tuen keräämisestä ISIS:lle nettivideoilla ja -viesteillä. Tutkinta alkoi hänen kerrottuaan uskollisuudenvalastaan ISIS:n johtajalle Abu Bakr al-Baghdadille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)