Verkkouutiset

”Donald Trumpin voitosta järkyttynyt radikaali suvaitsevaisto jatkaa kauhisteluaan”

Atte Kalevan mukaan Yhdysvallat saa James Mattisin valinnan myötä varsin osaavan puolustusministerin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Trumpin vaalivoitosta järkyttynyt radikaali suvaitsevaisto on jatkanut kauhisteluaan Trumpin tartuttua tuumasta toimeen ja alettua nimittää kabinettiinsa uusia ministereitä, tutkija ja kapteeni (evp.) Atte Kaleva kirjoittaa Verkkouutisten blogissaan.

Kalevan mukaan eläkkeellä olevan merijalkaväen kenraalin James Mattisin valinta Yhdysvaltojen tulevaksi puolustusministeriksi näyttää herättävän erityistä närkästystä.

Trump tiedotti valinnasta tällä viikolla.

– Ymmärrän sen, että punavihreässä kuplassaan eläville elämäntapapöyristyjille evp-kenraalin nimittäminen puolustusministeriksi näyttäytyy helposti käsitteellisenä mahdottomuutena, sillä eihän toki sotilas voi ymmärtää mitään kansainvälisistä suhteista ja puolustuspolitiikasta (siis siltä osin kun ne eivät liity vihollisten tappamiseen). Muistetaanpa vain Colin Powellia ja Saddamin joukkotuhoaseita, Kaleva kirjoittaa

Hän luonnehtii lempinimellä ”Mad dog” (hullu koira) tunnettua kenraalia oivalliseksi puolustusministeriksi. Räväköiden lausuntojen ja karskin merijalkaväen ulkokuoren takana näyttää Kalevan mukaan piilevän sangen sivistynyt ja ajatteleva ihminen.

Kenraali on arvostellut presidentti Barack Obaman Lähi-idän politiikkaa.

– Mattis on sopivalla tavalla poliittisesti epäkorrekti, eikä muutenkaan istu Washingtonin establishmentin peruskaavaan. Hän on uskaltanut avoimesti kritisoida Obaman hallinnon sekavaa Lähi-Idän politiikkaa ja veljeilyä poliittisen islamismin kanssa. Tässä Mattis osuukin naulan kantaan, Atte Kaleva kirjoittaa.

Kalevan mukaan Yhdysvaltojen haluttomuus puuttua riittävän pontevasti Lähi-Idän ongelmiin Obaman kaudella on tuottanut valtavasti inhimillistä kärsimystä. Irakista vetäydyttiin hänestä liian aikaisin, mikä taas sysäsi maan Iranin ja Venäjän syliin ja mahdollisti osaltaan ISIS:n nousun.

Kaleva nostaa esiin myös Syyriassa Bashar al-Assadin hallinnolle asetetut ”punaiset viivat”, joita ei Yhdysvaltojen mukaan saisi ylittää ilman seurauksia. Eräs sellainen oli kemiallisten aseiden käyttö.

– Assad kokeili rajojaan kaasuttamalla omia kansalaisiaan ja Obaman uhkaukset paljastuivat ontoiksi. Nyt Assadin hirmuhallinto teurastaa Venäjän avustuksella siviilejä Aleppossa kenenkään estämättä.

Atte Kaleva muistuttaa James Mattisin olevan monessa asiassa eri mieltä tulevan presidentin Donald Trumpin kanssa. Mattis on linjannut, ettei hyväksy kidutusta ja kertonut olevansa huolestunut Venäjän laajentumishaluisesta ja sotaisasta politiikasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)