Verkkouutiset

Apple maksoi EU:ssa saamistaan voitoista veroja 0,005 prosenttia

Europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) pitää EU:n komission Apple-päätöstä merkittävänä erävoittona veronkierron vastaisessa taistelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio määräsi tiistaina teknologiajätti Applen maksamaan 13 miljardin euron lisäverot Irlantiin. Veropäätös koskee vuosia 2003-2014.

Komission mukaan Applen verotus on ollut Irlannissa niin lievää, että sen voidaan katsoa rikkoneen EU:n valtiontukisääntöjä.

– Applen saamat verohelpotukset antoivat yhtiölle selvän etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden. Tämä on vastoin EU:n kilpailulainsäädäntöä, Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo.

Komission mukaan Apple maksoi EU-maissa saamistaan voitoista 0,005 prosenttia veroja vuonna 2014.

– Suomalainen pk-yrittäjä ei voi edes haaveilla noin alhaisesta veroasteesta. Juuri tällaisten järjestelyiden avulla kansainväliset suuryritykset pelaavat pienet yritykset pois markkinoilta, Ruohonen-Lerner sanoo.

Applen edustaja oli keväällä Euroopan parlamentin verovaliokunnassa kuultavana. Tuolloin yhtiö kieltäytyi kertomasta europarlamentaarikoille Irlantiin maksettujen verojen määrää.

– Nyt selvisi syy vaitonaisuudelle, kuittaa Ruohonen-Lerner.

Irlannin valtiovarainministeri Michael Noonan ilmoitti BBC:n mukaan olevansa täysin eri mieltä komission kanssa lisäveropäätöksestä. Hänen mukaansa Irlanti aikoo viedä päätöksen EU:n tuomioistuimeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)