Verkkouutiset

Kansanedustaja sanoo Suomeen muotoutuneen järjestäytyneitä terrorismin tukirakenteita

Viime vuosien turvallisuuskehitys Suomessa ei kansanedustajan mukaan ole ollut kaikilla mittareilla myönteistä. Hänen mukaansa nyt tarvitaan vaalikaudet ylittävää yhteistä parlamentaarista näkemystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvisen mukaan turvallisuusympäristö Suomessa on muuttunut pysyvästi ja ihmisten turvallisuudentunteessa on merkkejä heikkenemisestä. Hän turvaisi poliisin riittävät kenttävoimavarat koko maassa. Hallitus on sitoutunut nyt siihen, että poliisien määrän väheneminen pysäytetään ja määrä vakiinnutetaan vuoteen 2020 mennessä.

– Esimerkiksi rikosten selvitysaste on laskenut. Omaisuusrikoksista puolestaan selviää vain noin joka kolmas ja pahoinpitelyistä lähes kaksi kolmesta jää selvittämättä, Kurvinen sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Hänen mielestään on hyvin surullista, että rasismi, viharikokset ja väkivaltaisten ääriliikkeiden toiminta ovat tulleet yhä näkyvämmin osaksi jokapäiväistä arkea. Hänen mukaansa on myös hälyttävää, että yhteydet Suomesta terroristisiin toimijoihin ulkomailla ovat lisääntyneet.

– Terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja tänne on muotoutunut järjestäytyneitä terrorismin tukirakenteita.

Kurvinen korostaa, että arjen turvallisuudesta huolehtimiseen sisältyvät myös syrjäytymisen ja eriarvoistumisen ehkäiseminen sekä yhteiskunnallisten vastakkainasettelujen, ennen muuta rasismin torjuminen.

– Tämän nyt tehdyn selonteon jatkoksi valmisteltavan strategian pitäisi ehdottomasti sisältää konkreettisia ratkaisuja arjen turvallisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)