Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta ylitti 6 000 nimen rajan vajaassa kahdessa päivässä

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta avautui maanantaina Kansalaisaloite.fi -verkkopalvelussa. Ensimmäisenä nimienkeräyspäivänä kansalaisaloite keräsi yli 4 000 kannatusilmoitusta.

  • LKS 20130422  LKS 20130321 Liput liehuvat YLEn Iso Pajan edustalla Helsingin Pasilassa 3. maaliskuuta 2013. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

    Kansalaisaloitteessa on esitetty, että eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi.

    ()

Toisena nimienkeräyspäivänä, tiistaina iltapäivällä kansalaisaloite ylitti 6 000 kannatusilmoituksen rajan.

Kansalaisaloitteessa on esitetty, että eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi. Aloitetta on perusteltu muun muassa sillä, että Yleisradion merkittävä rooli media-alalla vaikeuttaa kaupallisen median toimintaa.

Aloitteessa ehdotetaan, että jatkossa Yleisradio voi rahoittaa toimintansa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla.

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta on avoinna kannatusilmoituksille kuuden kuukauden ajan, eli 15. elokuuta saakka. Kansalaisaloite, joka ylittää 50 000 kannatusilmoituksen rajan, päätyy eduskunnan käsiteltäväksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.