Verkkouutiset

PS-nuoret: Reservin toimintaedellytysten rapauttaminen anteeksiantamatonta

Perussuomalaisten nuorten mukaan luvalliset ampuma-aseet eivät ole turvallisuusongelma Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset nuoret ovat seuranneet huolestuneina Euroopan Unionin ampuma-asedirektiivin valmistelua.

Perussuomalaisten nuorten mukaan Euroopan komissio aloitti direktiivin muutostyön Pariisin terrori-iskujen jälkeen, vaikka iskuissa käytettiin luvattomia aseita.

Järjetön mielestä luvalliset ampuma-aseet eivät ole turvallisuusongelma Euroopassa. Suomalaiset reserviläiset, metsästäjät ja ampumaharrastajat eivät saa joutua PS-nuorten mukaan kärsimään luvattomien aseiden väärinkäytöstä.

– Suomessa on jo nyt erittäin tiukka aselainsäädäntö. Uusi direktiivi uhkaa urheiluampujien, metsästäjien, asekeräilijöiden ja reserviläisten harrastus- ja harjoittelumahdollisuuksia. Jatkuvasti kiristyvässä turvallisuustilanteessa reservin toimintaedellytysten rapauttaminen on anteeksiantamatonta, toteaa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tiedotteessaan.

PS-nuorten mielestä ampuma-asedirektiivin valmistelussa on ollut esillä erittäin huolestuttavia ehdotuksia, kuten itselataavien aseiden täyskielto, yli 20 patruunan lippaiden kieltäminen, sotilasaseista muutettujen aseiden kieltäminen ja aselupien muuttaminen määräaikaisiksi.

PS-nuoret vaatii, että Suomen hallitus pyrkii kaikin käytettävissä olevin keinoin vaikuttamaan direktiivin laatimiseen niin, että suomalaisten aseenomistajien toimintamahdollisuuksia ei heikennetä.

– Luvallisen ampumaharrastamisen rajoittaminen on täysin väärä suunta. Meidän on päinvastoin kansallisella lainsäädännöllä helpotettava suomalaisten ampumaharrastusta ja reserviläistoimintaa, vaatii Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

– Aseluvat tulee myöntää määräaikaisen sijaan toistaiseksi voimassa olevina, ja aktiivisten reserviläisten itselataavien aseiden hankkimista tulee helpottaa. Lisäksi on otettava käyttöön asepassi useampien aseiden hankkimiseksi ilman asekohtaista lupabyrokratiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)