Sisäministeri Petteri Orpo: On puututtava terrorismin juurisyihin

Ministeri toteaa Verkkouutisiin kirjoittamassaan blogissa, ettei terrorismia voi tappaa luodein.

  • LKS 20160125 // LKS 20151031 // 20151013 Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) vartiolaiva Merikarhulla Helsingin Katajanokalla tiistaina 13. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Petteri Orpo.

    ()

"Maahanmuuttajien integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ehkäisee tehokkaasti ääriajattelun leviämistä. Toimeton ja uskonsa tulevaisuuteen menettänyt ihminen on otollinen kohde terroristien värvääjille. Työ on erittäin tärkeä asia kotoutumisen kannalta", sisäministeri Petteri Orpo kirjoittaa.

Hän sanoo toimivien työmarkkinoiden olevan myös edellytys Suomen saamiseksi jälleen kasvu-uralle nostaen esiin erityisesti oppisopimusjärjestelmän kehittämisen mahdollisuudet.

Orpo muistuttaa konfliktinratkaisujärjestö CMI:n asiantuntija Hussein al-Taeen toteamuksesta, että terroristit voi tappaa asein, mutta terrorismia ei.

"Jos terrorismin juurisyihin ei puututa, aina tulee uusia ISIS:n kaltaisia silmitöntä väkivaltaa käyttäviä järjestöjä. Esimerkiksi EU voisi olla nykyistä yhtenäisemmin ja tavoitteellisemmin luomassa vakautta Lähi-itään."

Orpon mukaan terroriuhkaan vastataan pitämällä kiinni eurooppalaisen avoimen yhteiskunnan periaatteista.

"Jos luovumme arvoistamme uhan edessä, mitä puolustettavaa meille jää?"

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.