Verkkouutiset

Mika Niikko: Turvapaikanhakijoita elätetään kodittomien suomalaisten kustannuksella

Perussuomalaisten kansanedustajan mielestä Suomi syrjii kotimaan vähemmistöjä ja asettaa turvapaikanhakijat heidän edelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Riippumatta siitä, oliko tulijalla omia varoja, kaikki kustannettiin ja kustannetaan. Kuluista ei keskusteltu, monen yrityksen iloksi piikki avattiin sepposen selälleen”, kansanedustaja Mika Niikko sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Niikko viittaa Suomeen maahanmuuttoviraston mukaan viime vuoden aikana saapuneisiin noin 32 500 turvapaikanhakijaan. Niikko kutsuu heitä ”32 000 laittomasti maahan tulleeksi vieraaksemme”. Hän toteaa, että pääosin islaminuskoiset tulijat ”asutettiin, syötettiin ja rahoitettiin yhdessä hetkessä”.

Kansanedustaja kysyy, miksi ”suljemme silmämme ja sydämemme” muutaman eurooppalaisen kristityn kohdalla, viitaten romaneihin, joille ei ole Helsingin kaupungilta järjestynyt yösijaa tammikuussa, ”pakkasten ollessa kovimmillaan”.

”Suomessa on valtava hinku noudattaa kansainvälisiä sopimuksia (kuten Dublinia tai Geneven pakolaissopimusta), vieläpä vastoin todellista syytä. Silläkin uhalla, että ne johtavat oman maan kansalaisten turvallisuuden heikentymiseen ja valtaviin taloudellisiin kustannuksiin”, hän sanoo.

Samankaltaisen ristiriidan hän näkee suomalaisten kodittomien kohtelussa.

”He eivät saa asuntoa vuosienkaan jälkeen. Vastaavasti kuntia vaaditaan rakentamaan pikaisesti tuhansia asuntoja turvapaikan tai oleskeluluvan saaneita varten.”

Sekä romanien että asunnottomien kohdalla kyse on Niikon mukaan syrjinnästä.

”EU:n jäsenvaltiot Romania ja Bulgaria eivät ole tehneet juurikaan vähemmistöjensä hyväksi – ei, vaikka romanien elinolojen parantamiseksi EU osoittaa jäsenvaltiolleen vuosittain useita miljardeja. Jos mikään ei muutu, ei ole ihme, että romanit liikkuvat EU:n alueella paremman elintason perässä samoin kuin turvapaikkaa hakevat kolmannen maan kansalaiset”, edustaja sanoo.

”Kuka painostaisi myös Suomea laittamaan oman maan vähemmistöjen asiat kuntoon? Nyt en puhu seksuaalivähemmistöistä, vaan todellisista hädän alla elävistä ja syrjäytyneistä, joita meillä riittää.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)