Verkkouutiset

Oikeusministeri Lindström: En ole kuullut katupartioihin liittyvistä ongelmista

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström ei näe katupartioinnissa ongelmaa niin kauan, kun toiminta pysyy lain puitteissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo, että hän ei ole kuullut katupartioihin liittyvistä ongelmista.

– Minulle ei ainakaan ole tullut minkäänlaista viestiä. Ymmärtääkseni poliisiylijohtaja kertoi aamulla, että näiden katupartioiden määrää on hieman liioiteltu. Minun ymmärtääkseni näitä partioita on joissain kaupungeissa, mutta mistään ongelmista en ole kuullut, Lindström sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Viime päivinä julkisuudessa on keskusteltu katupartioista. Erilaiset ryhmät ovat partioineet kaduilla turvallisuuden nimissä eri puolilla Suomea. Eri medioiden mukaan ryhmien johdossa on myös useita väkivaltarikoksista tuomittuja. Suomen Vastarintaliike ja Soldiers of Odin kutsuvat itseään isänmaallisiksi tai patrioottisiksi ja korostavat suomalaisten puolustamista.

– Jokaisella on tietysti oikeus liikkua ulkona. En näe siinä mitään ongelmaa niin kauan, kun pysytään lain puitteissa.

– Se, että taustalla on rikoksiin syyllistyneitä ihmisiä, tietysti herättää varmasti mielenkiintoa. Se iso asia on se, että kansalaiset kokevat turvattomuutta, ja se on tietysti meidän päättäjien iso huoli, että miten tähän pystytään vastamaan laillisin keinoin.

Lindström korostaa, että on olemassa monenlaisia katupartioita.

– On kuultu tällaisista kyllikeistä (Joensuussa perustettu Kyllikin siskot -ryhmä), jotka pitävät yllä hyvää mieltä. Ihmiset tarkkailevat ympäristöä, ja jos he huomaavat jotain epäilyttävää, niin oikea toimenpide on ottaa yhteyttä viranomaisiin, joiden tehtävänä on hoitaa tämä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)