Verkkouutiset

Erkki Tuomioja Ylellä: Rahoituksen poistamista pakolaisia vältteleviltä mailta harkittava

Erkki Tuomiojan mukaan EU-maiden on oltava solidaarisia kantaessaan vastuuta turvapaikanhakijoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen ulkoministeri, Sdp:n kansanedustaja Erkki Tuomioja katsoo, että EU:n pitää harkita rahoituksen vetämistä pois niiltä mailta, jotka eivät jaa taakkaa turvapaikanhakijakiintiöistä.

– Se on ollut koko ajan siellä taka-ajatuksena ja näin pitääkin olla. Minusta se on ihan oikein. Euroopan unionin täytyy olla solidaarinen yhteisö, muuten se ei toimi, Tuomioja toteaa Ylen Ykkösaamussa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) totesi Helsingin Sanomille, että Brysselin käytävillä harkitaan sellaista vaihtoehtoa, että EU vetäisi rahoitustaan pois niiltä mailta, jotka eivät jaa taakkaa syyrialaispakolaisten kiintiöistä.

– Jos jotkut eivät halua olla mukana kantamassa vastuuta, niin kyllä siitä syntyy seurauksia, jotka voivat tulla esiin juuri tällaisilla taloudellisten välineiden käytöllä, Tuomoja sanoo.

Tuomiojan mukaan tämä koskee myös niitä maita, joissa on ongelmia oikeusturvan ja demokratian kanssa.

– Sama koskee tietysti myös niitä maita, joissa on ongelmia oikeusturvan ja demokratian kanssa, jotka eivät vastaa Euroopan unionin perusperiaatteita. Näissäkin täytyy olla seurauksia.

Tuomiojan mielestä EU:n pitää harkita rahoituksen poistamista, koska unioni tukee tällaisia maita suurilla summilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)