Verkkouutiset

Ben Zyskowicz Yle-kohusta: Teet niin tai näin, aina väärinpäin

Ben Zyskowiczin mielestä viime päivien Terrafame- ja Yle-kohussa on kysymys kolmesta eri asiasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mitä itse Terrafameen tulee, kyse on oikeudellisesti siitä, oliko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esteellinen osallistumaan ratkaisuun. Ei kai kukaan kuvittele, että hän antoi lisää rahaa Terrafamelle, jotta serkkupojat saisivat töitä?

– Se siitä, kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz toteaa Verkkouutisten BenTV:ssä käsitellessään Sipilän ja Ylen kehittämää Terrafame-kohua.

Zyskowicz pohtii, miten poliitikon tulee antaa palautetta, jos kokee mediassa olleen väärää häntä koskevaa tietoa.

– Sen me kaikki tiedämme, että oikea tapa ei ole lähettää myöhään illalla kahtakymmentä sähköpostia toimittajalle ja päätoimittajalle.

– Mikä sitten on oikea tapa?

Zyskowicz viittaa politiikan tutkija Erkka Railoon, jonka mukaan pääministerin pitää antaa palaute julkisesti, jotta ulkopuoliset voivat arvioida, onko se asiallista palautetta vai painostusta.

– Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoi, että pääministeri on arvioinut Yleä kriittisellä tavalla julkisesti monta kertaa, ja se ei ole sopivaa sananvapauden kannalta, Zyskowicz sanoo.

– Minä sanon; teet niin tai näin, aina väärinpäin, Zyskowicz kuittaa.

Kolmas kysymys liittyy Zyskowiczin mukaan siihen, vaikuttiko Sipilän yhteydenotto Ylen journalistisiin ratkaisuihin.

– Oliko kyse normaalista journalistisesta harkinnasta, että nyt lyödään liian isolla moukarilla, eli Ylen koko ohjelmatarjonnalla, liian pientä maalia? Vai vaikuttiko Sipilän yhteydenotto?

– Sitähän kukaan ei tiedä. En tiedä, tietääkö Jääskeläinen itsekään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)