Verkkouutiset

Media yritti olla koskematta Immosen kirjoitukseen

BLOGI

Juha-Pekka Tikka
Juha-Pekka Tikka
Juha-Pekka Tikka on Verkkouutisten vastaava tuottaja, politiikka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos on tuntunut siltä, ettei Suomessa puhuta muusta kuin kansanedustaja Olli Immosesta, niin on ollut toisenlaisiakin päiviä. Esimerkiksi lauantai. Immosen kirjoitus tuli julki aikaisin lauantaina.

Tuolloin moni perinteinen tiedotusväline nukkui ja joissain taisi olla vahvoilla näkemys, ettei Immosta tule uutisoimalla korottaa sankariksi.

Katsotaanpa. For the record:

Olli Immonen julkaisi päivityksensä Facebookissa lauantaiaamuna 25.7.2015 kello 0:06.

Ensimmäisen uutisen asiasta julkaisi Verkkouutiset lauantaiaamuna kello 7:56.

Toisena tuli MTV, joka julkaisi ensimmäisen uutisensa asiasta lauantaiaamuna kello 11:38. MTV ei kertonut Verkkouutisten uutisoineen ensimmäisenä, joten monessa paikassa myöhemmin kerrottiin, että MTV uutisoi ensimmäisenä.

Tiedotusväline saattaa vastaavissa tilanteissa todeta nähneensä vain alkuperäisen Facebook-päivityksen, joka jo sinällään on julkaisu. Vaikka näin olisikin, ei tilanne ole oikein ensimmäisenä uutisoinutta tiedotusvälinettä kohtaan.

Joka tapauksessa, VU kantoi asiaa yksin lauantaiaamuna. Ne olivat aika pitkät neljä-viisi tuntia. Tiedotusvälineiden logiikka kun myös menee usein niin, että mitä enemmän aikaa olisi kulunut, oltaisiin Immosen tekstiin ryhdytty suhtautumaan ”vanhana” asiana, jonka voi unohtaa.

Verkkouutiset lienee yksi Suomen eniten vohkittu uutissivusto. Tapaukset harmittavat meitä joka kerta.

Mutta jatketaan:

Suomen tietotoimiston ensimmäinen juttu Immosen tapauksesta tuli julki lauantaina noin kello 13, muun muassa Kalevassa.

Iltalehti julkaisi ensimmäisen uutisensa noin kello 13:50. Iltalehti kertoi, että ”asiasta kertoivat ensin mm. Verkkouutiset ja MTV”. (!)

Lännen Median ensimmäinen uutinen asiasta tuli ulos Aamulehdessä kello 15.20.

Ilta-Sanomat julkaisi ensimmäisen juttunsa kello 15.42. Kyse oli edelleen Immosen kirjoituksen perusuutisoinnista, jossa mukana oli ryhmäjohtajan kommentti. Aikaa VU:n ensimmäisestä jutusta oli lähes kahdeksan tuntia.

Helsingin Sanomat teki ensimmäisen juttunsa Immosen tapauksesta kello 19.25.

Yleisradio ei uutisoinut Olli Immosesta mitään lauantaina. Tätä ihmeteltiin tuoreeltaan blogeissakin.

Kaikissa tapauksissa media ei lauantainakaan lähtenyt itse liikkeelle. Muutamat poliitikot ja professori Kimmo Grönlund kommentoivat itse ensin somessa, Verkkouutiset julkaisi siitä kello 14.15 uuden jutun, jonka jälkeen muuallakin uutisoitiin Grönlundista.

Jos tästä jäi joitain olennaisia lauantain ensimmäisiä uutisointeja pois, pahoittelen ja korjaan. Pointti toivottavasti kuitenkin tuli kysyttyä: tekivätköhän tiedotusvälineet noin niin kuin omasta mielestään hyvää työtä?

Kirjoittaja Juha-Pekka Tikka on Verkkouutisten uutistuottaja ja politiikan toimittaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)