X
SULJE MAINOS
VR:n junissa maaliskuusta 2021 voimassa olleesta maskipakosta luovutaan. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

VR:n ja HSL:n maskipakot päättyvät tänään

Yhtiöt kuitenkin suosittelevat edelleen kasvomaskin käyttöä.

Yhteiskunnan avautuessa ja rajoitusten purkautuessa VR on päättänyt siirtyä maskipakosta maskisuositukseen kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junat) junissa tätä maanantaista alkaen.

Muutoksen myötä matkustajat voivat itse päättää, käyttävätkö kasvomaskia junalla matkustaessaan vai eivät. VR suosittelee kuitenkin edelleen maskin käyttöä matkan aikana.

Junissa työskentelevä henkilökunta jatkaa kasvomaskien käyttöä myös maskisuosituksen aikana. Maskipakko poistuu viiveellä myös VR:n matkustusehdoista.

– Suosittelemme edelleen maskin käyttöä, vaikka emme enää puutu maskittomuuteen junissa. Myös viranomaiset suosittelevat maskinkäyttöä julkisessa liikenteessä. Koronarajoitusten lieventyessä mukautamme ohjeitamme vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Myös asiakkaiden mielipiteet ovat muuttuneet. Syyskuun asiakaskyselyn mukaan kasvomaskin käyttöpakkoa toivoi enää 43 prosenttia VR:n asiakkaista, kun vielä elokuussa maskipakkoa kannatti 58 prosenttia, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Maskipakon päättyessä myös Ekstra-luokan maskipakko ja lipun hintaan sisältyvä kasvomaski poistuvat käytöstä. Ekstra-luokan lippuun sisältyy silti edelleen tyhjä viereinen paikka.

Myös HSL luopuu maskipakosta

He lsingin seudun liikenne HSL luopuu niin ikään maskipakosta tänään.

– Yhdenmukaistamme ohjeistustamme vastaamaan terveysviranomaisten ohjeistusta. Suosittelemme THL:n linjausten mukaisesti edelleen kasvomaskien käyttämistä joukkoliikenteessä, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen.

– THL:n riskitaulukossa tartunnan riski on arvioitu kaupunkijoukkoliikenteessä matalaksi. Myös VTT:n tutkimukset tukevat tätä näkemystä. Joukkoliikenne onkin palvellut turvallisesti koko korona-ajan ja pitänyt yhteiskunnan toiminnassa. Tästä haluamme edelleen pitää kiinni, hän jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt