X
SULJE MAINOS
Suomen koronatilanne on pahentunut kesän kuluessa. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

USU: Valtaosa lomailevista ministereistä koronakokoukseen

Hallituksen hiljaisuutta on ihmetelty tilanteen pahentuessa.

Valtaosa lomalla olevista ministereistä osallistuu hallituksen koronakokoukseen torstaina. Hallituksen on tarkoitus saada katsaus tauti- ja rokotustilanteesta, kertoo Uutissuomalainen.

Torstaina lomalla on 19 ministeristä 11. USU:n kyselykierroksen perusteella heistä ainakin yhdeksän aikoo osallistua kokoukseen lomastaan huolimatta. Kahta ei tavoitettu.

Suomen koronatilanne on pahentunut kesän kuluessa, ja hallituksen hiljaisuutta on ihmetelty ja arvosteltu.

Lomalla olevista ministereistä kokoukseen osallistuvat ainakin opetusministeri Li Andersson (vas.), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.), työministeri Tuula Haatainen (sd.), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sekä Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

USU ei saanut tietoa keskiviikkoiltaan mennessä elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) osallistumisaikeista. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) loma loppui viime viikkoon.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan koronaan liittyvän hybridistrategian ja sen toimintasuunnitelman päivitystä. Pääministeri Marinin mukaan päivityksessä korostuvat paikalliset täsmätoimet, ja siitä päätetään elokuun puolivälissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt