Verkkouutiset

Vladimir Putin varoittaa Venäjän mielenosoittajia: Tiedätte mitä verisiä tapahtumia seurasi

Venäjän presidentti syyttää mielenosoituksista itsekästä oppositiota.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Haluan kääntää huomionne siihen hyvin tuntemaanne tosiseikkaan, että tätä keinoa käytettiin niin kutsutun arabikevään alussa. Tiedämme oikein hyvin, mitä tästä seurasi – mihin verisiin tapahtumiin tämä johti alueella, Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi Venäjän Arkangelissa järjestetyssä Arktisten asioiden kokouksessa torstaina.

New York Timesin mukaan Putin kommentoi Venäjän viime viikonlopun jättimielenosoituksia ensimmäistä kertaa.

– Tiedämme myös hyvin, että tämä oli yksi laukaisevia motiiveja ja lähtöasetelmia vallankaappaukselle Ukrainassa. Tiedämme myös millaiseen kaaokseen nämä tapahtumat syöksivät naapurimme Ukrainan, presidentti varoitti.

Putin syytti mielenosoituksista ”omaa etuaan ajavia poliittisia voimia”.

Kaupungeissa ympäri koko maata puhjenneissa mielenosoituksissa vastustettiin Venäjän johdon korruptiota.

Protestit saivat pitkälti alkunsa venäläisen oppositiovaikuttajan Aleksei Navalnyin johtaman korruption vastaisen FBK-säätiön julkaisemista paljastuksista.

Navalnyin mukaan Venäjän pääministeri ja entinen presidentti Dmitri Medvedev on haalinut itselleen ja lähipiirilleen omaisuutta keräämällä hyväntekeväisyys- ja kansalaisjärjestöjen kautta varoja varakkailta venäläispohatoilta ja pankeilta.

Vladimir Putin ei maininnut Navalnyitä nimeltä puheessaan. Kellekään ei kuitenkaan jäänyt epäselväksi, kenestä presidentti puhui, kun hän kutsui mielenosoituksia osaksi presidentinvaalikampanjaa.

Navalnyi on ilmoittanut haastavansa Putinin Venäjän vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Istuva presidentti ei ole vielä vahvistanut omaa ehdokkuuttaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)