Donald Trump listasi valemediat, jotka ovat kansan vihollisia

Yhdysvaltojen presidentti syyttää perinteisiä amerikkalaismedioita valeuutisten levittämisestä.

  • LKS 20170216 US President Donald Trump speaks during a press conference on February 16, 2017, at the White House in Washington, DC. Trump announced Alexander Acosta as his new nominee to head the US Department of Labor, after his first choice, Andrew Puzder, withdrew from consideration on February 15. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Nicholas Kamm

    Donald Trump.

    ()

Donald Trump hyökkää twitterissä monia perinteisiä amerikkalaisia valtamedioita vastaan.

Presidentti listaa tuoreessa tviitissään valemedioiksi muun muassa New York Timesin.

– Valeuutismedia (epäonnistuva @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) ei ole minun viholliseni, se on Yhdysvaltojen kansan vihollinen, Trump kirjoittaa.

Presidentti syyttää mediaa viimeisimmän lehdistötilaisuutensa väärästä uutisoinnista. Hän siteeraa toisessa tviitissään konservatiivista mediapersoonaa Rush Limbaughia.

– "Eräs tehokkaimmista lehdistötilaisuuksista, jonka olen koskaan nähnyt", sanoo Rush Limbaugh. Monet ovat samaa mieltä. Tästä huolimatta valemedia näkee sen toisin! Epärehellistä, Donald Trump kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.