Verkkouutiset

USA:n presidentti armahti sheriffin, joka pakotti vangit käyttämään vaaleanpunaisia alusvaatteita

Joe Arpaio muun muassa pidätti laittomiksi maahanmuuttajiksi epäilemiään henkilöitä ilman perusteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on armahtanut laittomista pidätyksistä tuomitun sheriffi Joe Arpaion. Asiasta uutisoi New York Times.

Joe Arpaio on tullut tunnetuksi kovista otteistaan Arizonassa sijaitsevan piirikuntansa vankilassa. Arpaio on muun muassa pakottanut vangit käyttämään vaaleanpunaisia alusvaatteita ja tarjoillut vankilassaan ruokaa, jota osa vangeista on kuvaillut syömäkelvottomaksi. 85-vuotias Arpaio on niittänyt toimiensa seurauksena mainetta ”Amerikan ankarimpana sheriffinä”.

Arpaion tuomio oli peräisin toistuvista laittomista pidätyksistä. Oikeuden mukaan Arpaio oli muun muassa ottanut kiinni laittomiksi maahanmuuttajiksi epäilemiään henkilöitä, vaikka heitä ei epäilty rikoksista. Oikeusistuin määräsi Arpaioa lopettamaan pidätykset ensimmäisen kerran vuonna 2011, mutta hän jatkoi toimiaan. Arpaio tuomittiin viime kuussa määräyksen huomiotta jättämisestä.

Kongressin demokraattiryhmä tuomitsi Arpaion armahduksen nopeasti Twitterissa kutsumalla sitä ”järkyttäväksi ja täysin mahdottomaksi hyväksyä”.

Senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer taas arvosteli itse armahduksen lisäksi sen ajankohtaa. Schumerin mukaan Trump hyödyntää Texasissa riehuvaa Harvey-myrskyä tekemällä kiistanalaisia päätöksiä, kun yhdysvaltalaisten huomio on muualla. Arpaion armahduksen lisäksi Trump allekirjoitti eilen määräyksen, joka kieltää transsukupuolisilta palvelemisen Yhdysvaltojen asevoimissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)