Verkkouutiset

Itä-Ukrainan pelätty Strelkov Moskovaan – ”haluan suojella Putinia”

Donetskin alueen separatistijoukkojen entinen komentaja Igor Strelkov haluaa tukea Venäjän presidentti Vladimir Putinia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Ukrainan pahamaineinen separatistipäällikkö Igor Strelkov (oikealta nimeltään Girkin) aikoo muuttaa Moskovaan.

Muuton syyksi Strelkov kertoo halunsa suojella Venäjän presidentti Vladimir Putinia ”vihollisilta ja pettureilta”.

”Länsi ja viides kolonna suunnittelevat avoimesti Putinin vallasta syöksemistä. Heidän tavoitteensa on venyttää Ukrainan sotaa niin pitkään kuin mahdollista”, Strelkov totesi pitämässään tiedotustilaisuudessa LifeNewsia siteeraavan Moscow Timesin mukaan.

Strelkovilla ei ole enää aikeita palata Ukrainaan. Hän kutsui Moskovaa uudeksi rintamaksi.

”Tuen Putinia viidettä kolonnaa vastaan. Venäjän kansan on torjuttava kaikenlainen oppositiotoiminta”, Strelkov sanoi.

Järjesti teloituksia

Igor Strelkov nousi keväällä nopeasti Itä-Ukrainan separatistitaistelijoiden johtoon ja hänen julmuudestaan on liikkunut hurjia tarinoita. Hänen kerrotaan muun muassa järjestäneen pikateloituksiin johtaneita kenttäoikeudenkäyntejä.

Strelkov on Venäjän kansalainen ja hänellä uskotaan olevan taustaa Venäjän tiedustelupalvelussa ja pitkä historia Venäjälle tärkeillä konfliktialueilla toimimisesta.

BBC kertoi heinäkuussa Ukrainan turvallisuuspalvelun uskovan, että Strelkov on Venäjän sotilastiedustelun GRU:n palveluksessa. Venäjän media on puolestaan todennut Strelkovin olevan eläkkeellä tiedustelupalvelu FSB:stä.

Strelkovin uutisoitiin paenneen Itä-Ukrainasta jo heinäkuussa. Myös hänen haavoittumisestaan ja jopa kuolemastaan on kiertänyt huhuja moneen otteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)