Verkkouutiset

Putinin salatun tyttären aviomiehestä tuli miljardööri

Kirill Shamalovista tuli yrityskauppojen myötä dollarimiljardööri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kirill Shamalov, 33, on myynyt joulukuussa osuutensa kaasu- ja petrokemiayritys Siburista. Yhtiö myytiin kiinalaiselle Sinopecille. Kaupan seurauksensa Shamalovista tuli Venäjän tuorein dollarimiljardööri. Hänen omaisuutensa arvoksi arvioidaan 1,2 miljardia dollaria eli noin 1,1 miljardia euroa.

Shamalovin yhtiö sai lisäksi joulukuussa Venäjän valtiolta edullisen peräti 1,7 miljardin dollarin lainan uusiin hankkeisiin.

Asiasta uutisoi Venäjän Forbesiin viittaava The Moscow Times.

Shamalov on tiettävästi Venäjän presidentti Vladimir Putinin vävypoika. Hän on naimisissa venäläistä Innopraktika-säätiötä johtavan Katerina Tihonovan kanssa. Tihonova on uutisoitu olevan presidentin visusti salassa pidetty tytär.

Pariskunnan yhteisen omaisuuden arvon uskotaan liikkuvan miljardeissa.

Kirill Shamalov on presidentti Putinin lähipiiriläisen ja ystävän Nikolai Shamalovin poika. Vanhempi Shamalov on Venäjän eliitin pankkina pidetyn Bank Rossijan osakas. Läntisillä pakotelistoilla komeilevan pankkiirin uskotaan kanavoineen salassa massiivisia rahamääriä presidentti Putinin käyttöön jo vuosien ajan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)