Verkkouutiset

Putin palkitsi henkivartijansa: Nimitti 1,5 miljoonan asukkaan alueen johtajaksi

Venäjän Presidentti on nimittänyt entisen henkivartijansa Tulan alueen kuvernööriksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moskovan lähellä sijaitsevan noin 1,5 miljoonan asukkaan Tulan Oblastin kuvernööriksi on nimitetty Aleks Djumin, kertoo Kommersant. Djumin on työskennellyt aiemmin eri viroissa Venäjän presidentti Vladimir Putinin henkilökohtaisesta turvallisuudesta vastaavassa FSO:ssa.

Djumin korvaa virasta väistyvän Vladimir Gruzdevin. Presidentti Putinin mukaan Gruzdev jätti virkansa ”henkilökohtaisista syistä”. Mediatietojen mukaan juuri perheenlisäystä saanut mies olisi pyytänyt virkaa lähempää Moskovaa.

Nimitys korkeaan virkaan vaikuttaa palkkiolta. Asiasta uutisoivan Meduzan mukaan venäläiset armeijalähteet ovat paljastaneet Djuminin olleen vastuussa venäläisoperaatiosta, jolla Ukrainan vallasta syösty presidentti Viktor Janukovytš kiidätettiin turvaan keskeltä vuoden 2014 vallankumousta.

Djuminilla on mahdollisesti ollut rooli myös Krimin valtauksen aloittaneissa erikoisoperaatioissa.

Djumin on ystävystynyt viime vuosina presidentti Putinin lähipiiriläisten kanssa. Hän kuuluu myös Putinin tiiviiseen jääkiekkoporukkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)