Verkkouutiset

Pohjois-Korea räjäytti ydinpommin

Pohjois-Korea on tehnyt historiansa neljännen ydinkokeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea on ilmoittanut tehneensä ydinkokeen. Kyseessä on eristäytyneen diktatuurin historian neljäs ydinkoe.

Asiasta on kerrottu Pohjois-Korean valtion mediassa. Pohjoiskorealaisten mukaan kyseessä on ollut ”pienennetty vetypommi”.

Pohjois-Korean valtion uutistoimiston KCNA:n julkaiseman Pohjois-Korean hallituksen tiedotteen mukaan onnistunut vetypommikoe merkitsee maan ydinasejoukkojen nousua aiempaa korkeammalle tasolle.

Tiedotteessa todetaan Pohjois-Korean liittyneen nyt edistyneiden ydinasevaltioiden joukkoon. Kokeen kerrotaan olevan ”itsepuolustustoimenpide Yhdysvaltojen johtamien vihamielisten joukkojen alati kasvavaan kiristykseen ja ydinaseuhkaan”.

Uutiset kokeesta vaikuttavat uskottavilta. Etelä-Korean seismisillä asemilla on havaittu järistys, joka sijoittui Pohjois-Korean ydinkoepaikalle.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä kokoontua pohtimaan, kuinka kokeeseen reagoidaan. Pohjois-Koreaan on jo kohdistettu mittavat talouspakotteet maan ydinohjelman vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)