Verkkouutiset

Tässä on Pohjois-Korean uusi superlääke, joka parantaa syövän

Pohjoiskorealainen lääkeyhtiö mainostaa keksineensä ihmelääkkeitä, jotka tepsivät muun muassa syöpätauteihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tuotamme nanosokerivettä, nanokultatuotteita ja nanohopeaa sisältäviä antibakteerisia tuotteita”, Myohyang Songchongang Pharm -lääkeyhtiön edustaja Kim Sun Sil julistaa Pohjois-Korean valtiollisen median Rodong Sinmunin julkaisemalla videolla.

”Tuotamme näitä terveystuotteita aikuisten sairauksien kuten syövän ja valtimotaudin hoitoon”, pohjoiskorealainen tutkija Oh Myung puolestaan kertoo.

Asiasta uutisoivan NK Newsin mukaan Rodong Sinmun kertoo hämmentävästi Pohjois-Korean uusien superlääkkeiden koostuvan ”elämälle välttämättömistä ravinteista, jotka on valmistettu biologisesti aktiivisesta materiaalista”. Sen tarkempaa selvitystä lääkkeiden koostumuksesta ei anneta.

NK Newsin mukaan Pohjois-Korean mediassa esitetyllä videolla vilahtaa muun muassa kuva virallisen näköisestä nanotuote-sertifikaatista, jonka antajaksi mainitaan maan ”kansallinen nanoteknologiakeskus”.

Sertifikaatin mukaan sama lääkeyhtiö tuottaa myös Nano Kum da-dang -nimistä ruisketta. Pohjois-Korea on aiemmin mainostanut Kumdang-nimistä ruisketta, jonka väitetään parantavan muun muassa hengenvaarallisen MERS-viruksen. On epäselvää, onko kyseessä sama ruiske.

Eteläkorealaisen Sookmyungin yliopiston farmakologian professori Bang Joon Seok sanoo, että hurjilla mediaväitteillä pyritään lähinnä pönkittämään maan rapautuneen terveydenhuoltosektorin kuvaa kotimaassa.

“Pohjois-Korealle on hyvin tärkeää kertoa kansalleen, että valtion tehtaat tuottavat hienoa nanoteknologiaa, josta valtaosa pohjoiskorealaisista ei ymmärrä mitään. He jopa mainostavat, että heidän suurenmoinen kansakuntansa myy lääkettä ulkomaille, kuten videolla väitetään. ”, hän kertoo.

Pohjoiskorealaisten videomateriaalista ei selviä, mitä tekemistä oikealla nanoteknologialla on väitettyjen superlääkkeiden kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)