Verkkouutiset

Venäjän pääministerin salapalatsi paljastui emämokasta Instagram-päivityksissä

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev viettää usein aikaa salaisella datsallaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen oppositiovaikuttajan ja korruption vastustajan Aleksei Navalnyin mukaan Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevillä on salattu huvila eli datsa Volgan rannalla Ivanovskin alueella.

Meduza kertoo Medvedevin Instagram-päivitysten paikkatietojen paljastaneen, että hän lomailee alueella usein.

Navalnyi on julkaissut videon tutkimustensa tuloksista (alla). Medvedevin palatsimainen huvila-alue käsittää kaikkiaan 80 hehtaaria maata. Alueella sijaitsee useiden rakennusten lisäksi yksityinen huvivenesatama, puistoja, kolme helikopterikenttää ja yksityinen laskettelurinne.

Päärakennuksena toimiva Milowkan kartano on eristetty muusta alueesta omalla muurillaan. Navalnyin korruption vastaisen FBK-säätiön arvioiden mukaan datsan rakennus- ja kunnostustyöt ovat nielleet kaikkiaan noin 25–30 miljardia ruplaa eli noin 345–415 miljoonaa euroa.

Alueen omistaa Dar-niminen säätiö, joka hankki sen Novatek-yhtiön lahjoittamilla varoilla. Novatekin lahjoituksen uskotaan olleen noin 33 miljardia ruplaa eli hieman alla 460 miljoonaa euroa.

Navalnyin mukaan Dar-säätiöllä on läheiset kytkökset Dmitri Medvedevin vaimoon Svetlana Medvedevaan. Sen hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii puolestaan pääministerin vanha luokkakaveri Ilja Elisejev.

Valtava datsa-alue siirrettiin vuonna 2011 Venäjän historiaa ja kulttuuriperintöä vaalivalle säätiölle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)