Verkkouutiset

Suomalais-kurdilainen supertähti avustaa ISIS:iä paenneita

Suomessa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt kurditähti auttaa Irakin kurdialueen pakolaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lahdessa varttunut Helan Abdulla, taiteilijanimeltään Helly Luv, on käynyt viemässä avustustarvikkeita ISIS:iä paenneiden kurdien pakolaiskylään. Kuuden rekan avustuserän ja esiintymisen lisäksi hän aikoo järjestää konsertin pakolaisten hyväksi ja omistaa heille tulevan laulunsa.

Helly Luv on laittanut sosiaaliseen mediaan kuvia käynniltään Bardarashin pakolaisleirillä lähellä Erbiliä. Siellä on 6 000 kurdipakolaista. Heitä on paennut muun muassa ISIS:n vastaisen sodan tärkeäksi taistelupaikaksi muodostuneesta Kobanesta.

Helly Luvista tuli iso tähti viimevuotisen Risk It All -musiikkivideonsa myötä.

Hän näyttelee pääroolia tuoreessa Mardan-elokuvassa, joka on Irakin Oscar-ehdokas parhaaksi ulkomaiseksi filmiksi. Filmmaker Magazine listasi Helly Luvin suorituksen yhdeksi viidestä tämänvuotisesta läpimurrosta tästä löytyvässä jutussa.

Helen Abdullan perhe pakeni 1988 vastasyntyneen tytön kanssa Iranista Turkkiin ja sai vuoden päästä turvapaikan Suomesta. Helly Luv asui Lahdessa 18-vuotiaaksi, jolloin hän muutti Los Angelesiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)