Saudiarabialaisen kerrotaan esiintyneen Jamal Khashoggina Istanbulissa. www.cnn.com

Kadonneen kaksoisolento lähtee videolla Saudi-Arabian konsulaatista

Turkkilaislähteiden mukaan eräs epäillyistä tappajista pukeutui surmatun toimittajan vaatteisiin.

Yksi Jamal Khashoggin surmasta epäillyistä viidestätoista saudiarabialaisesta pukeutui toimittajan vaatteisiin murhan jälkeen, lähti Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatista ja tallentui valvontakameroiden nauhoille ympäri kaupunkia, turkkilainen viranomaislähde kertoo CNN:lle.

Amerikkalaismedia on julkaissut tämän linkin takaa näkyvän videon. Siinä näkyy turkkilaisten mukaan saudien ”tapporyhmän” jäseneksi väitetty Mustafa al-Madani Jamal Khashoggin vaatteissa. Turkkilaisviranomaisen mukaan al-Madani oli tuotu paikalle nimenomaisesti toimimaan Khashoggin kaksoisolentona.

Muun muassa Washington Postiin kirjoittanut Khashoggi katosi lokakuun 2. päivänä mentyään konsulaattiin. Turkki ilmoitti pian katoamisen jälkeen saaneensa haltuunsa äänitallenteita siitä, että Saudi-Arabian tiedustelupalvelun agentit kiduttivat, tappoivat ja paloittelivat Khashoggin konsulaatissa. Murhasta epäillään iskuryhmää, joka oli lennätetty paikalle Saudi-Arabiasta.

Saudi-Arabian versiot tapahtumista ovat eläneet. Ensin väitettiin, että toimittaja poistui konsulaatista elossa. Sittemmin Khashoggin on kerrottu kuolleen ”nyrkkitappelussa”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt