Verkkouutiset

Vuokralaiset: Sopimussakolla rahastetaan

Vuokra-asuntopula pakottaa vuokralaiset hyväksymään käytäntöjä, jotka eivät kuulu suomalaiseen vuokrasuhteeseen, arvioidaan Vuokralaiset VKL ry:stä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksipuolisella sopimussakolla rahastetaan VKL:n mukaan tilanteissa, jotka kuuluvat huoneenvuokralain vahingonkorvaussäännöksiin.

– Ankaraksi sopimussakkoehdon tekee juuri se, että sopimussakko tulee aina maksettavaksi kokonaisuudessaan, vaikka vastapuoli ei kärsisi sopimusrikkomuksesta minkäänlaista rahallista vahinkoa. Sopimussakko on myös yksipuolinen, sillä se koskee yleensä vain vuokralaista, toteaa VKL:n toiminnanjohtaja Anne Viita tiedotteessaan.

VKL korostaa, että suomalaisissa vuokrasuhteissa on käytössä huoneenvuokralakien säännökset, jotka velvoittavat asukkaan korvaamaan vuokranantajalle aiheutetut vahingot.

– Lain vahingonkorvaussäännökset takaavat vahinkojen korvaamisen oikeudenmukaisesti ja aiheutuneita vahinkoja vastaavasti. Liike-elämästä vuokrasuhteisiin siirtynyt sopimussakkoajattelu ei kuulu suomalaisille vuokramarkkinoille, joilla vallitsee jo muutenkin liiallinen epätasapaino vuokralaisen vahingoksi, painottaa Viita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)