Verkkouutiset

Innovaatiovertailu: Suomi EU:n kakkossijalla

Euroopan unionin maat ovat lähentyneet toisiaan suorituskyvyssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan innovaatioiden tulostaulusta selviää, että EU:n innovaatiosuorituskyky kasvaa edelleen. Se on jo toista vuotta parempi kuin Yhdysvaltojen.

EU:n on kuitenkin jäljessä maailman innovaatiojohtajia kuten Etelä-Koreaa, Australiaa ja Japania.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maiden tasolla tapahtuvassa vertailussa EU-maat voidaan jakaa pistemäärien perusteella neljään ryhmään: innovaatiojohtajat, vahvat innovoijat, kohtalaiset innovoijat ja vähäiset innovoijat.

Vuoden 2020 innovoinnin kärkimaa EU:ssa on edellisvuoden tapaan Ruotsi, jonka perässä seuraavat Suomi, Tanska ja Alankomaat.

Luxemburg on noussut vahvasta innovoijasta innovaatiojohtajaksi, kun taas Portugali nousee ensimmäistä kertaa vahvojen innovoijien joukkoon.

EU:n innovaatiosuorituskyky on kasvanut keskimäärin 8,9 prosenttia vuoteen 2012 verrattuna. Vuoden 2012 jälkeen innovaatiosuorituskyky on kasvanut 24 EU-maassa, joista eniten Liettuassa, Maltassa, Latviassa, Portugalissa ja Kreikassa.

Globaalissa vertailussa EU on Yhdysvaltojen edellä jo toista vuotta peräkkäin. EU on edellä myös Kiinaa, Brasiliaa, Venäjää, Etelä-Afrikkaa ja Intiaa.

Suhteessa Etelä-Koreaan, Australiaan ja Japaniin EU on menettänyt asemiaan vuoden 2012 jälkeen.

Myös etumatka Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Brasiliaan, Venäjään ja Etelä-Afrikkaan nähden on pienentynyt.

Näistä Kiina kuroo etumatkaa voimakkaimmin umpeen, sillä sen suorituskyky kasvaa yli viisi kertaa nopeammin kuin EU:n.

Yksittäisillä innovaatioaloilla EU:n kärjessä ovat seuraavat maat:

Ruotsi (henkilöresurssit, innovoinnille suotuisa ympäristö), Luxemburg (houkuttelevat tutkimusjärjestelmät, aineeton omaisuus), Tanska (innovoinnille suotuisa ympäristö, rahoitus ja tuki), Saksa (yritysinvestoinnit), Portugali (innovointi pk-yrityksissä), Itävalta (yhteydet ja yhteistyö) ja Irlanti (vaikutukset työllisyyteen ja myyntiin).

Noin kaksi kolmasosaa Euroopan talouden kasvusta on viime vuosikymmenien aikana perustunut innovointiin.

Tutkimus ja innovointi parantavat EU:n tuotantoalojen häiriönsietokykyä sekä lisäävät EU-maiden talouksien kilpailukykyä ja vauhdittavat niiden digitaalista ja ekologista muutosta.

Ne ovat myös ratkaisevan tärkeitä Euroopan vihreän kehityksen ohjelman toteuttamisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)