Verkkouutiset

Metsäkoneen alustalle rakennettu sammutuskone Mörkö harjoituksessa Jämijärvellä 15. toukokuuta 2024. / LEHTIKUVA / HANDOUT / TERO LÄHDESMÄKI / PELASTUSOPISTO

Suuri riski tulipaloista – varoituskartta hohkaa nyt punaisena

Metsät ja maastot ovat tällä hetkellä niin kuivia, että suurpalon mahdollisuus on erittäin suuri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viimeaikainen kuiva ja lämmin sää on nostanut maastopalojen riskin korkeaksi.

– Maasto on nyt erittäin kuivaa ja maastopalovaroitus on voimassa, Helsingin kaupungin pelastuslaitos toteaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kaikki avotulen teko on kielletty Pirkanmaalla pelastuslain nojalla. Kielto koskee kertakäyttö- ja pallogrillejä sekä muita kevytrakenteisia, suoraan maapohjalle asetettavia ja helposti kaatuvia tulisijoja, avonuotioita ja risukeittimiä.

Ilmatieteen laitoksen metsäpaloindeksi on tällä hetkellä 5,7 Etelä- ja Länsi-Suomessa. Korkein mahdollinen arvo on kuusi.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan metsät ja maastot ovat tällä hetkellä niin kuivia, että suurpalon mahdollisuus on erittäin suuri. Palot voivat levitä tuulisella säällä erittäin nopeasti.

Ilmatieteen laitos mallintaa maaston paloherkkyyttä säähavaintojen ja ennusteiden lisäksi maaston kuivuutta arvioivan indeksin avulla, joka pohjautuu laskentamalliin.

Sen avulla arvioidaan puoliavoimen puuttoman maaston humuksen pintakosteutta. Avoimet alueet kuivuvat puustovaltaisia nopeammin ja edustavat siten herkimmin syttyvää maastotyyppiä. Malli on kehitetty erityisesti Suomen oloihin.

Maastopalojen vaara on erittäin suuri maan etelä- ja länsiosissa. / Ilmatieteen laitos

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)