Verkkouutiset

Palomiehet sammuttivat Venäjän ohjusiskun aiheuttamaa tulipaloa Odessassa toukokuussa. / AFP / LEHTIKUVA / OLEKSANDR GIMANOV

Kansanedustajien mukaan Ukraina-tuki voidaan rahoittaa ilman yhteisvelkaa

EU:n ja Suomen on varauduttava pitkäkestoiseen tukeen Venäjän hyökkäyssodan jatkuessa, Annika Saarikko ja Antti Kaikkonen sanovat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoasianvaliokunnan kansanedustajat Annika Saarikko (kesk.) ja Antti Kaikkonen (kesk.) sanovat, että Euroopan unionin ja Suomen on jatkettava Ukrainan tukemista empimättä.

– Sotaan ei saa turtua, eikä sotaväsymys saa iskeä. Joitakin huolestuttavia merkkejä muutamista EU-maista on viime aikoina nähty, kansanedustajat toteavat tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Heidän mukaansa Ukrainalle suunnatun EU-tuen turvaaminen on tulevan Euroopan parlamentin tärkeimpiä tehtäviä.

– Suomen on oltava tulevalla kaudella vielä entistäkin aktiivisempi Ukrainan tuen varmistamisessa. Se on tehtävissä ilman yhteisvelkaa, Annika Saarikko ja Antti Kaikkonen toteavat.

Kansanedustajat kehottavat pitämään EU:n rauhanrahaston tuen Ukrainalle vahvana, ohjaamaan maalle Euroopan investointipankin rahoitusta ja vauhdittamaan Venäjältä jäädytettyjen varojen tuottojen ohjaamista Ukrainan tueksi.

He muistuttavat myös kansallisen tuen jatkamisesta. Suomi on antanut Ukrainalle tukea 2,9 miljardia euroa, josta kaksi miljardia on puolustusmateriaalitukea.

– Tämä tuki aloitettiin viime hallituskaudella välittömästi sodan alettua. Suomi on BKT-suhteessa avunantajien kärkijoukossa ja näin pitää jatkaa, Kaikkonen ja Saarikko sanovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)