Verkkouutiset

Sinuhe Wallinheimo: 90-luvun laman seuraukset eivät saa toistua

Kokoomusedustaja vaatii toimia työpaikkojen ja yritysten pelastamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kehottaa hallitusta toimiin yritysten ja työpaikkojen pelastamiseksi.

– Kokoomus on systemaattisesti tukenut hallitusta koronapainajaisen taltuttamisessa. Varsinaisen pandemian hoidon ohella olemme kantaneet huolta pandemian hoitoon tarvittavien keinojen talous ja työllisyysvaikutuksista. Hallitus on kyllä tälläkin puolella tehnyt jo monia hyviä päätöksiä, mutta ongelma on niiden riittämättömyys esimerkiksi yrittäjien tarpeisiin, Wallinheimo kirjoittaa Keskisuomalaisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– 1990-luvun laman seuraukset eivät saa toistua, hän toteaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä laati tällä viikolla uuden toimenpidelistan kansalaisten toimeentulon ja yritystoiminnan turvaamiseksi.

– Pienyrittäjien ”käteistä kassaan”- toimenpiteiksi esitämme muun muassa alkuvuonna jo maksettujen arvonlisäverojen palautusta sekä eräpäivien siirtoa jo määrättyjen yhteisöverojen, kiinteistöverojen ja työntekijöiden ennakkopidätysten osalta. Harkittavaksi esitämme myös sitä, että yrityslainoille asetettaisiin tässä tilanteessa korkokatto, Wallinheimo listaa.

Kokoomus on julkaissut aiemmin myös kriisipaketin työpaikkojen pelastamiseksi.

Wallinheimon mukaan yritysten ohella hänen puolueensa haluaa helpottaa suomalaisten karanteeniarkea.

– Lounasseteleiden käyttöä voisi vielä edelleen helpottaa take-awayn suhteen ja setelin tasoa voisi korottaa niin, että sillä voisi hoitaa myös kasvavia kuljetuskustannuksia, hän kirjoittaa.

– Kaupassa asioivien turvallisuutta voitaisiin parantaa nostamalla lähimaksun raja 150 euroon ja näin pin-koodin käyttö vähenisi. Yhdistysten ja vaikkapa urheiluseurojen talousahdinkoa haluamme helpottaa luopumalla toistaiseksi rahankeräysluvista.

Wallinheimon mukaan katse on oltava jo tulevaisuudessa.

– Vuosikausia Suomea ei voida pitää kiinni. Nyt tarvitaankin jo alustava arvio exit-suunnitelmasta, jonka mahdollisimman moni suomalainen voisi hyväksyä. Helppoa se ei ole, sillä joudumme väistämättä arvottamaan eri vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia, hän kirjoittaa.

– Vaikeuskerrointa lisää sekin fakta, että asiantuntijoiden mukaan koronavirus moukaroi Pohjoismaista Suomen taloutta eniten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)