LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Maahanmuuttajista puolet vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa

Maahanmuuttajat ovat selvästi heikommin koulutettuja kuin kantaväestö, tuoreesta tilastosta ilmenee.

Puolet Suomen ulkomaalaistaustaisesta väestöstä on vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa, ilmenee Tilastokeskuksen tuoreesta julkaisusta.

Ulkomaalaistaustaisista naisista ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa tai ilman tietoa tutkinnosta oli 44 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 53 prosenttia. Naisista korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 29 prosenttia ja miehistä puolestaan 22 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisnaisista ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 24 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 26 prosenttia. Naisten miehiä korkeampi koulutustaso tuli selvästi esiin korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden kohdalla. Naisista korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 36 prosenttia, kun miesten vastaava osuus oli 28 prosenttia.

Ulkomaalaistaustaisesta väestöstä korkea-asteen tutkinnon oli suorittanut 25 prosenttia. Toisen asteen tutkinnon oli suorittanut 26 prosenttia ja ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oli 49 prosenttia.

Tilastokeskuksen tutkintorekisteriä on täydennetty ulkomailla suoritetuilla tutkinnoilla, mutta rekisteri ei edelleenkään kata kaikkia ulkomailla suoritettuja tutkintoja. Perusasteen tutkinnon varassa olevien ryhmä pitää sisällään myös henkilöt, joiden ulkomailla suorittamista tutkinnoista ei ole tietoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt