Verkkouutiset

Israelin panssariajoneuvoja Gazan eteläosissa. / IDF

Ratkaiseeko Israelin uusi operaatio sodan?

Evp-upseerin mukaan Hamasista tuskin saadaan ratkaisevaa voittoa taistelukentällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimien yksiköt ovat edenneet viime päivien aikana yhä syvemmälle Gazan kaistaleen eteläosiin.

Yli 300 000 palestiinalaista on paennut Rafahin kaupungista Israelin ilmoitettua ”kohdistetusta operaatiosta” terroristijärjestö Hamasia vastaan.

Egyptin rajalla sijaitsevaan Rafahiin etenemisen on varoitettu kärjistävän Gazan jo aiemmin vakavaa humanitaarista kriisiä. Yhdysvallat on toistuvasti vedonnut Israeliin maaoperaation rajoittamiseksi ja uhannut asetoimitusten lopettamisella.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan uusi operaatio on välttämätön ”totaalisen voiton” aikaansaamiseksi. Hamasin viimeiset taistelukykyiset yksiköt on sijoitettu Rafahin ympäristöön.

Operaation haastavuudesta kertoo se, että tulitaisteluita on käyty myös pohjoisempana Gazassa. Viisi Israelin sotilasta sai surmansa viimeisen viikon yhteenotoissa.

Asiantuntijat sanovat Wall Street Journal -lehdelle, että Hamas voi luultavasti jatkaa hajautettua sissisotaansa. Maaoperaatio Rafahissa voi kuitenkin vaikeuttaa Hamasin kykyä tuoda aseita Egyptistä Gazaan.

Israelin turvallisuusneuvoston entinen johtaja Uzi Danyan sanoo, että Rafahin operaation pitäisi jäädä meneillään olevan sodan viimeiseksi suureksi taisteluksi.

– Tämä ei tarkoita, että sota loppuisi, Danyan sanoo.

Israelin asevoimien prikaatikenraali evp. Shlomo Brom arvioi, että sota saadaan lopulta päätökseen vain poliittisella ratkaisulla, kun molemmat osapuolet hyväksyvät tulitaukosopimuksen.

– En usko, että tällaisessa sissisodassa voi tapahtua ratkaisevia hetkiä sotilaallisessa mielessä, upseeri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)