Verkkouutiset

Puhemies Heinäluoma: Meihin ei kohdistu ulkoista uhkaa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman (sd.) mukaan Suomeen ei kohdistu ulkoista uhkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntaina Ilomantsissa vuoden 1944 Ilomantsin taistelujen veteraaneille puhunut Eero Heinäluoma painotti, että vuoden 1944 taisteluissa sotiemme veteraanit lunastivat Suomelle paikan itsenäisten valtioiden joukossa, ja puolustuksen vahvuus luo tänäänkin johtajillemme ulkopoliittista liikkumavaraa.

– Jokainen tietää, ettei Suomi uhkaa ketään eikä ole ongelma naapureillemme, mutta puolustaa tarvittaessa lujastikin itsemääräämisoikeuttamme, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Suomalaisten taistelu synnytti kunnioituksen armeijaamme ja koko kansakuntaa kohtaan. Se kunnioitus koski naapureitamme, mutta laajemminkin maailman valtioita. Suuri ja mahtava oli valmis rauhansopimukseen pienen ja sisukkaan kanssa, Heinäluoma sanoi.

Heinäluoma katsoo, että Suomen asema on tänään vakaa, eikä meihin kohdistu ulkoista uhkaa.

– Meidän pulmamme ovat tänään taloudessa ja sisäisessä turvallisuudessa, hän totesi.

– Turvallisuuspolitiikkamme linjaa luonnehtii jatkuvuus. Olemme valmiita monipuoliseen rauhanomaiseen kanssakäymiseen naapureidemme kanssa, huolehdimme omasta puolustuskyvystämme ja olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien turvallisuuden vahvistamiseksi, puhemies sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)