Verkkouutiset

Hallitukselta kovia toimia kilpailukyvyn nostamiseksi

Hallitus yllätti nopealla aikataululla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus aikoo lupaustensa mukaisesti parantaa yritysten yksikkötyökustannuksia viidellä prosentilla. Hallitus tekee toimet yksin, koska yhteiskuntasopimusta ei saatu aikaiseksi. Hallitus aikoi alun perin tulla ulos toimilla syyskuun lopussa, mutta valmista tuli jo nyt.

Hallituksen toimia voi pitää kovina. Listalla ovat muun muassa ylityökorvausten puolittaminen, sunnuntaikorvausten vähentäminen ja helatorstain ja loppiaisen muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Työnantajan sosiaaliturvamaksua hallitus alentaa 1,72 prosenttiyksiköllä. Tämä rahoitetaan etujen heikennyksillä. Näin arvonlisäveron korottamiselta vältyttiin.

Perhevapaista aiheutuvia kustannuksia tasataan 2 500 euron kertakorvauksella.

Työntekijän osalta hallitus parantaa muutosturvaa. Yli 20 henkeä työllistävän yrityksen on tarjottava uudelleen työllistämistä edistävää valmennusta, jonka arvo vastaa vähintään yrityksen kuukauden keskimääräistä palkkaa. Niin ikään yli 20 henkeä työllistävän yrityksen on tarjottava työterveyshuollon palveluja irtisanotulle kuusi kuukautta työsuhteen päättymisen jälkeen.

Lue myös: Hallitus toteuttaa työelämän muutokset pakottavalla lainsäädännöllä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)