Saksan liittokansleri Angela Merkel. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Christof Stache

Merkelin haastava tehtävä: Sisäministeri uhkaa tiukemmalla rajavalvonnalla

Saksan sisäministeri Horst Seehofer antoi liittokanslerille kaksi viikkoa aikaa yhteisen turvapaikkapoliittisen ratkaisun löytämiseen.

Liittokansleri Angela Merkel vakuuttaa, että hänen puolueellaan kristillisdemokraattisella unionilla (CDU) ja sisäministeri Horst Seehoferin Baijerin kristillissosiaalisella unionilla (CSU) on yhteinen tavoite parantaa maahanmuuton valvontaa ja vähentää maahanmuuttajien määrää Saksassa, kertoo saksalaislehti Welt.

Sisäministeri Seehofer antoi Merkelille kesäkuun loppuun aikaa löytää EU-jäsenmaiden kanssa yhteinen ratkaisu turvapaikkapolitiikkaan. Merkel hyväksyi sisäministerin asettaman aikarajan.

– Yritämme saada maiden kanssa ratkaisun aikaan. Kaikki tietävät, että se tulee olemaan vaikeaa, Merkel kertoi tiedotustilaisuudessa.

Seehofer on uhannut aloittaa heinäkuun alussa tiukemman rajavalvonnan Saksassa, jos liittokansleri ei onnistu kesäkuun loppuun mennessä löytämään yhteistä ratkaisua EU-jäsenmaiden kanssa.

Merkelin aikomuksissa on keskustella asiasta jäsenmaiden kanssa kesäkuun lopulla järjestettävässä huippukokouksessa.

Sunnuntaina Seehofer toppuutteli väitteitä hallituskriisistä ja sanoi, että kukaan puolueessa ei halua kaataa Merkeliä.

Saksan sisäministeri ja liittokansleri ovat ajautuneet riitoihin turvapaikkapoliittisten erimielisyyksien takia. Liittokansleri Merkel esti sisäministeri Seehoferin 63-osaisen turvapaikkapoliittisen ohjelman julkaisun viime tiistaina. Merkeliä ei miellyttänyt Seehoferin näkemys turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä Saksan rajalla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt