Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Maria Ohisalon mukaan SDP päättää pääministeristä

Vihreiden puheenjohtajan mukaan puolue tukee saman hallitusohjelman jatkamista.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan uuden pääministerin nimi on SDP:n käsissä.

Hallituksessa ollaan tärkeiden asioiden takia. Nyt on tärkeää päästä jatkamaan työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, koulutuksen vahvistamiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi, Maria Ohisalo kommentoi Antti Rinteen (sd.) hallituksen eroa Twitterissä.

Pääministeri on jättänyt hallituksen eronpyynnön. Kiitän häntä hyvin vedetyistä hallitusohjelmaneuvotteluista & sen jälkeisestä hyvästä yhteistyöstä, joka toivottavasti jossain muodossa jatkuu. Ymmärrän ratkaisun. Vihreät tukee saman hallituspohjan ja hallitusohjelman jatkamista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Anderssonin mukaan myös vasemmistoliitto on valmis jatkamaan Antti Rinteen hallituksen pohjalla. RKP on niin ikään ilmaissut halunsa jatkaa yhteistyötä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi tiistaina perustuslain edellyttävän, että kaikki eduskuntaryhmät ovat uuden hallitusohjelman ja hallituksen kokoonpanon neuvotteluissa alkuvaiheessa. Hänen mukaansa ” prosessin pitää olla sellainen, että se vahvistaa demokratiaa ja luottamusta asioiden vastuulliseen hoitamiseen”.

– Tässä tilanteessa ei ole enää kysymys vain pääministeri Rinteestä. Kysymys on suomalaisen demokratian uskottavuudesta, Petteri Orpo arvioi.

Oikeudellisesti kestävää on avoin ja eduskuntaa kunnioittava prosessi, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo Twitterissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt