Verkkouutiset

Israelin panssarivaunu lähellä Gazan rajaa toukokuussa. / AFP / LEHTIKUVA / JACK GUEZ

Käänne sodassa? Tulitaisteluita puhkeaa nyt kaikkialla Gazassa

Israelin mukaan Hamas on lähellä romahdusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimat on edennyt viimeisen viikon aikana yhä syvemmälle Gazan eteläosissa sijaitsevaan Rafahin rajakaupunkiin.

Operaatiota on perusteltu sillä, että alueelle on sijoitettu terroristijärjestö Hamasin viimeiset toimintakykyiset yksiköt. Israel pyrkii painostamaan Hamasia tulitaukosopimukseen, jonka myötä kaikki viime vuoden lokakuussa otetut panttivangit vapautettaisiin.

Egyptin, Qatarin ja Yhdysvaltain välittämät neuvottelut ovat olleet viime aikoina jäissä.

Taisteluiden kerrottiin kiihtyneen alkuviikosta koko Gazan kaistaleella. Wall Street Journalin mukaan yhteenottoja käytiin myös alueilla, jotka Israelin asevoimat oli aiemmin sanonut ottaneensa haltuun Hamasilta.

Rafahissa tulitaistelut Hamasin neljää alueellista pataljoonaa vastaan ovat jatkuneet kiivaina. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi julkaisemassaan videoviestissä, että sotilaallinen voitto Hamasista olisi jo lähellä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken keskusteli konfliktista sunnuntaina Israelin puolustusministeri Yoav Gallantin kanssa. Hän painotti presidentti Joe Bidenin vastustavan suurta maaoperaatiota Rafahissa ja estävän tarvittaessa asekaupat Israeliin, jos maan toiminta ei muutu.

Monet asiantuntijat ovat varoittaneet myös Israelissa, ettei sotaa saada lopetettua ilman kestävää poliittista ratkaisua. Benjamin Netanjahun mukaan Israelin asevoimien pitää varautua pitkittyneeseen sissisodankäyntiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)