Kasvomaskeja käyttäviä matkustajia Heathrow'n lentokentällä Lontoossa, Englannissa. LEHTIKUVA / AFP Daniel Leal-Olivas

Lontoon pormestari maskeista: Olemme muuta maailmaa jäljessä

Pormestari ottaa kantaa Britannian maskikeskusteluun.

Lontoon pormestari Sadiq Khan ottaa Twitter-tilillään kantaa Ison-Britannian maskipolitiikkaan. Verkkouutiset uutisoi eilen siitä, että Britanniassa maskien käyttö on puhuttanut yleisemminkin ja hallitukselta vaaditaan linjausta maskien käyttöön.

Khan tuo tviitissään esiin maskikeskustelun viimeaikaiset kannanotot.

– Perjantai: Pääministeri – meidän pitää olla tiukempia maskien suhteen
sunnuntai: Michael Gove – maskit eivät tule olemaan pakollisia kaupoissa, Khan kirjoittaa.

Gove on konservatiivipuoluetta edustava, Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen ministeri. Sunnuntaiaamuna 12. heinäkuuta hän ilmoitti, ettei maskien käyttäminen ole pakollista kaupoissa ja muissa suljetuissa tiloissa.

– Tämä pandemia ei ole läheskään ohi, mutta meidän vastauksemme on taas kerran muuta maailmaa jäljessä. Hallituksen tulee toimia yhdessä, Khan päättää tviittinsä.

Skotlannissa maskien käyttäminen julkisissa tiloissa on ollut pakollista perjantaista 10. heinäkuuta alkaen. Muualla Isossa-Britanniassa samanlaista linjausta ei ole.

Iso-Britannia on Euroopan pahiten koronasta kärsinyt maa. Tartuntoja on siellä yli 290 500 ja viruksen vuoksi on kuollut 44 883 ihmistä. Kuolonuhrien määrällä mitattuna Britanniassa on kuollut kolmanneksi eniten ihmisiä maailmassa Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt