Boris Johnson. LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Brittihallitukselta vaaditaan linjausta maskien käyttöön

Pääministerin lausunto puhuttaa.

Parlamenttiedustajat vaativat Boris Johnsonin hallitukselta selkeää linjausta maskien käytöstä liiketiloissa, kertoo Guardian. Pääministeri Johnson vihjasi perjantaina, että maskien käyttö voisi olla pakollista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Päätöstä asiasta ei ole kuitenkaan tehty.

Johnsonin lausunto on otettu myönteisesti vastaan niin hallituspuolue konservatiivien kuin opposition riveistä, mutta linjauksesta penätään selkeämpää.

–  On tervetullutta, että ministerit katsovat näyttöä ja kansainvälisiä käytäntöjä kasvomaskien suhteen, työväenpuolueen varjohallituksen terveysministeri Jonathan Ashworth kirjoitti Twitterissä.

Ashworthin mukaan maskien merkitys on suuri myös muualla kuin sairaaloissa ja julkisissa liikennevälineissä.

Myös Britannian entinen terveysministeri, Johnsonille Konservatiivien puoluejohtajuuden kesällä 2019 hävinnyt Jeremy Hunt pitää maskien käyttöä kannatettavana. BBC:n haastattelema Hunt peräänkuulutti hallitukselta selkeää tiedottamista asiassa.

Myös toinen Johnsonin puoluetoveri, poliisiministeri Kit Malthouse, kannattaa maskien käyttämistä. Malthousen mukaan kyse on ”maalaisjärjestä”.

Maskien käyttö liiketiloissa on perjantaista lähtien pakollista Skotlannissa, mutta ei muissa Iso-Britannian osissa. Tutkijat ovat kehottaneet brittihallituksen jäseniä osoittamaan esimerkkiä ja käyttämään maskeja julkisuudessa, The Guardian kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt