X
SULJE MAINOS
Tapaus koskee koronaviruksen PCR-testejä eli geenimonistustestejä, jotka otetaan nenänielusta. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Lisää tietoa Ruotsista – tämä yritys on testiväärennösten takana

Huijarifirma laskutti 147 euroa koronatestistä, joiden tuloksia ei koskaan analysoitu.

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet on paljastanut lisää yksityiskohtia Ruotsissa epäillystä testipetoksesta. Verkkouutiset kertoi eilen jopa sadan tuhannen ruotsalaisen joutuneen laajan koronatestipetoksen kohteeksi Ruotsissa, kun ihmisille testejä tehnyt yrityksen kerrottiin tekaisseen koronatestien tuloksia.

Aftonbladetin mukaan kyseessä on yksityinen yritys nimeltä Doktorgruppen, joka on myös matkustamiseen tarkoitettavien PRC-testejä ja matkatodistuksia tarjoavan Provtagning.com -sivuston takana. Sivusto mainostaa sosiaalisessa mediassa toimittavansa matkustukseen tarvittavan todistuksen vain tunneissa.

Doktorgruppenin nettisivut on suljettu. Myös yrityksen tilat ovat tyhjillään.

Arvioiden mukaan noin 70 ihmistä on käyttänyt yrityksen palveluja päivittäin. PRC-testit on suoritettu, mutta niitä ei ole koskaan lähetetty laboratorioon analysointia varten. Tästä huolimatta asiakkaat ovat saaneet todistuksen negatiivisesta testituloksesta.

Testit on suoritettu klinikoilla, jotka sijaitsevat useassa paikassa Tukholman alueella ja ympäri maata. Klinikat laskuttivat asukkailtaan noin 1500 kruunua viiden minuutin testistä. Tämä on noin 147 euroa.

Huijausten pääepäilty on 35-vuotias mies. Vyyhdistä epäillään myös viittä muutta henkilöä. Sunnuntaina vielä kolme heistä oli karkuteillä.

 

Yrityksen logo. Kuvankaappaus Doktorgruppenin nettisivuilta ennen niiden sulkemista.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt