Kriisinhallintakeskuksen siirto ei ole miellyttänyt keskustaa. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN

Keskustan ministeri kritisoi Kai Mykkästä siirtopäätöksestä

Anu Vehviläisen mukaan sisäministeri teki päätöksen Kriisinhallintakeskuksen siirrosta ilman keskustan kannatusta.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kirjoittaa kannanotossa, että sisäministeri Kai Mykkänen teki päätöksen Kriisinhallintakeskuksen siirrosta Kuopiosta Helsinkiin ilman keskustan hyväksyntää.

Vehviläisen mukaan Savon Sanomien pääkirjoituksessa väitetään virheellisesti, että siirrolla olisi ollut koko hallituksen kannatus. Sisäministeri ei keskustaedustajan mukaan edes tuonut esitystä valtioneuvoston istuntoon päätettäväksi.

– Jos Mykkänen olisi tuonut Kriisinhallintakeskuksen valtioneuvoston istunnon päätettäväksi, päätösasetelma olisi ollut erilainen, ja se olisi ollut aidosti koko hallituksen päätös. Valtioneuvostossa keskustan ministerit olisivat äänestäneet esitystä vastaan, Vehviläinen kirjoittaa.

Keskustaministerin mukaan Mykkänen oli kyllä tietoinen keskustan ministeriryhmän vastustavasta kannasta. Vehviläinen sanoo, että ministereillä on sijoituspaikkakysymyksissä ihan oikeaa valtaa.

– Toimivalta asiassa oli yksiselitteisesti Mykkäsellä. Hän myös kantaa kaikkinaisen vastuun päätöksen vaikutuksista.

Vehviläinen harmittelee, että Kuopio on joutunut kohtuuttomaan tilanteeseen Kriisinhallintakeskuksen siirron lisäksi myös lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean kohdalla.

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi on tehnyt kantelun sisäministeriön Kriisinhallintakeskuksen siirtoon liittyvistä toimista. Rossin mukaan tapauksessa on toimittu hyvän hallintotavan vastaisesti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt