Kansanedustaja Markku Rossi. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kansanedustaja kanteli keskuksen siirrosta

Markku Rossin mukaan sisäministeriö päätti kriisinhallintakeskuksesta hyvän hallintotavan vastaisesti.

Keskustan kansanedustaja Markku Rossi on tehnyt kantelun oikeuskanslerille sisäministeriön päätöksestä siirtää Kriisinhallintakeskus Kuopiosta pääkaupunkiseudulle. Rossin mukaan päätös on hyvän hallintotavan vastainen.

Rossi toteaa tiedotteessa, että sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) edeltäjä Paula Risikko (kok.) vakuutti vielä toukokuussa 2017, että Kriisinhallintakeskus säilyy ja sitä kehitetään Kuopiossa verkostomaisesti johdetuksi ja toimivaksi, ei paikkasidonnaisena toimintana.

– Ihmetystä herättää myös se, mitä ministeri Mykkäselle on esitetty virkavastuulla heti hänen alkaneella virkakaudellaan, kun hän on päätynyt täysin toiseen ratkaisuun kuin edeltäjänsä ministeri Risikko, joka päätyi virkavastuulla ja virkamiesesittelyn pohjalta säilyttävään ja kehittävään ratkaisuun, Rossi kertoo.

Keskustaedustajan mukaan sisäministeriö pyysi huonon hallintotavan vastaisesti vasta siirtopäätöksen tehtyään alueellistamisen koordinaatioryhmän lausuntoa asiasta.

– Sisäministeriö ei vienyt päätöstä valtioneuvoston yleisistunnon ratkaistavaksi huolimatta alueellistamisen koordinaatioryhmän antamasta lausunnosta ja siinä esitetystä vahvasta signaalista päätöksen periaatteellisesta ja laajakantoisesta merkityksestä sekä alueellistamislain tavoitteena olevasta kansanvaltaisesta päätöksenteosta.

Rossin mukaan siirtopäätös tehtiin liian nopeasti ryhmän lausunnon jälkeen, jolloin perusteellinen ja huolellinen arviointi ei saanut sisäministeriössä suurta painoarvoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt