Verkkouutiset

Sampo Terho: Maahanmuuton kustannusten selvittäminen on ydinkysymyksiämme

Turvapaikanhakijoiden yhteiskunnalle aiheuttamista kustannuksista on valmistumassa laskelma.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puoluekokouksessa ministerien kyselytunnilla nousi esille Maahanmuuttoviraston vuosittain kymmenkertaistuneet kulut: 5, 50 ja 600 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) vastasi, että Maahanmuuttovirasto on sisäministeriön, eikä sosiaali- ja terveysministeriön alainen laitos. Mattila kertoi kuitenkin, että sosiaaliturvasta on valmistumassa selvitys.

– Tämähän on meidän ydinkysymyksiämme saada nimenomaan humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia selville, sanoi oma-aloitteisesti puhujapönttöön hypännyt Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (ps.).

Terho totesi, että koetusta turvapaikkakriisistä saadaan jonkinlainen mittatikku. Terhon mukaan pelkästään lisätalousarvioissa turvapaikkakriisiin on mennyt yli miljardi euroa.

– Me tiedämme, että yhden turvapaikanhakijan ylläpito maksaa 60 euroa vuorokaudessa. Jos hän odottaa keskimäärin 265 päivää turvapaikkapäätöstä, niin pelkkä päätöksen odottelu maksaa silloin lähemmäs 20 000 euroa. Kallista lystiä on, Terho sanoi.

Terhon mukaan, kun saadaan laskelma yleiskuvasta, mitä maahanmuutto- tai turvapaikkapolitiikka maksaa yhteiskunnalle, voidaan esittää tarkentavia jatkokysymyksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)