Wille Rydman pitää hallitusyhteistyön katkaisemista PS:n kanssa virheenä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan "tehty valinta on täysin irrationaalinen".

  • LKS 20161026 Wille Rydman (kok) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 26. lokakuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Wille Rydman.

    ()

Kansanedustaja Wille Rydman (kok.) kirjoittaa Facebookissa pitävänsä hallitusyhteistyön katkaisemista perussuomalaisten kanssa virheenä. Rydman toteaa ilmaisevansa kantansa myös kokoomuksen eduskuntaryhmän tämäniltaisessa kokouksessa.

– On totta, että monia käytännön hankaluuksia ja erimielisyyksiä olisi varmasti ilmennyt PS:n uuden johdon kanssa. Mutta niin se on hallitusyhteistyössä aina, millä tahansa hallituspohjalla, hän kirjoittaa.

Rydmanin mukaan olennaista on se, voidaanko muodostaa parlamentaarinen enemmistö, joka mahdollistaa hallituksen esitysten läpiviennin.

(Jussi) Halla-aho ei vaatinut muutoksia nykyiseen hallitusohjelmaan. Nyt joudutaan neuvottelemaan uudesta hallituksesta tai pitämään ennenaikaiset vaalit. Siksi tehty valinta on täysin irrationaalinen, Wille Rydman toteaa.

– Kokoomus on kyennyt toimimaan samassa hallituksessa myös Paavo Arhinmäen ja Ville Niinistön kanssa – ja hyvä niin – vaikka mainitut herrat ovat paljon kauempana kokoomuksen linjoista kuin Halla-aho.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.