Verkkouutiset

Ruotsalaispuhe tyrmätään IS:ssa: Venäjä ei tule kolmessa päivässä Suomen läpi

Kenraalimajurin mukaan Venäjän armeija seisoo nopeasti Ruotsin rajoilla pohjoisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomien haastattelemat asiantuntijat ovat eri mieltä Ruotsin kenraalimajuri Björn Anderssonin Tiedeakatemian luennolla esittämästä kuvasta. Sen mukaan ”jos kaikki menee hyvin, he (venäläisjoukot) seisovat Ruotsin rajoilla kolmessa päivässä ja sen jälkeen kaikki menee nopeasti”:

”Ihan höpö-höpö -juttu. Jos Venäjä toisi koko sotilaallisen voimansa Pohjois-Suomeen, kyllähän se ajan mittaan läpi tulisi, mutta ei tällaisia kolmen päivän reissuja ole tehtävissä”, ICDC:n tutkimuspäällikkö Pauli Järvenpää sanoo IS:lle.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Tomas Riesin mukaan Venäjällä ei ole pohjoisessa Skandinaviassa mitään saavutettavaa. Jos se jostain syystä päättäisi hyökätä, veisi se enemmän kuin pari päivää, jos Suomi päättää taistella.

”Kyllä Suomen pääuhka olisi Venäjän yritys hyökätä nopeasti Helsinkiin. Silloin olisi kuitenkin jo valtava, vakava avoin sota käynnissä, ja tilanne olisi aivan toinen. Sellaista ei ole tällä hetkellä näköpiirissä”, Tomas Ries sanoo IS:ssa.

Hän arvelee Anderssonin tarkoittaneen lausunnollaan huoltaan Ruotsin puolustusvoimien erittäin heikosta tilasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)