Verkkouutiset

Poliisien lakosta pannukakku? Ei olisi laillinen

Suomen poliisijärjestöjen liiton (SPJL) puheenjohtaja väläytti keskiviikkona lakon mahdollisuutta vastaiskuna hallituksen toimenpiteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puheenjohtaja Yrjö Suhonen kirjoitti keskiviikkona SPJL:n sivuille blogikirjoituksen, jossa hän kehotti lakkoon, jos Juha Sipilän hallitus aikoo viedä läpi toimenpiteensä työvoimakustannusten alentamiseksi.

Suhosen kirjoitus on otsikoitu ”Lakkoon”.

– Maan hallitus tarvitsee riittävän kovan muistutuksen. Palkansaajat eivät halua palata Pentinkulman aikoihin. Ellei muu auta: LAKKOON!, Yrjö Suhonen kirjoitti.

Lain mukaan poliisivirkamiehet eivät kuitenkaan saisi tähän lakkoon osallistua. Muut kuin työtaistelutoimenpiteiksi työriidassa tarkoitetut lakot ovat valtion virkamiehiltä kiellettyjä valtion virkaehtosopimuslain mukaan.

Valtion työmarkkinalaitokselta vahvistettiin Verkkouutisille, että poliittiset lakot ovat valtion virkamiehiltä kategorisesti kiellettyjä, mukaan lukien poliiseilta.

Poliittisilla lakoilla tarkoitetaan työrauhan vallitessa poliittisen elimen (kuten hallituksen) päätöksiin kohdistettuja lakkoja. Poliittiset lakot eivät muutoin ole Suomessa kiellettyjä. Useimmat liitot voivat siis päättää protestoida hallituksen ja eduskunnan tekemiä päätöksiä vastaan Suomessa ryhtymällä poliittiseen lakkoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)