Verkkouutiset

Jan Vapaavuori maakuntauudistuksesta HS:lle: Haitallisinta miesmuistiin

Maakuntauudistuksessa on Jan Vapaavuoren mielestä unohdettu keskuskaupungit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin ensimmäiseksi pormestariksi valittu Jan Vapaavuori (kok.) pitää maakuntauudistusta huonoimpana uudistuksena aikoihin. Vapaavuori toteaa Helsingin Sanomille, että valtion rahoitukseen ja tiukkaan ohjaukseen joutuvat maakunnat ovat haitallinen askel menneisyyteen.

– Kansainvälinen talous on yhä enemmän ja enemmän menossa kasvavien kaupunkiseutujen väliseksi kilpailuksi. Tässä suhteessa meillä ollaan kääntämässä kelloja taaksepäin ja vähentämässä kaupunkien mahdollisuuksia. Maakuntauudistus on erittäin onneton harjoitus, Jan Vapaavuori toteaa.

Jan Vapaavuori ei ole pohdintoinensa yksin. Kaikkien kuuden suurimman kaupungin – Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun ja Turun – kaupunginjohtajat ilmoittivat pääsiäisen jälkeen, että sote- ja maakuntalakivalmistelu on johtamassa mahdollisiin päällekkäisyyksiin. Lisäksi kaupunginjohtajat povasivat epäselvyyksiä kuntien tehtäviin.

Suurissa kaupungeissa ollaan sitä mieltä, että keskuskaupungit on sivuutettu talouskasvun ja työllisyyden vetureina.

– Soten valinnanvapautta koskevan poliittisen keskustelun varjossa Suomessa ollaan tekemässä keskuskaupunkien kannalta haitallisinta uudistusta miesmuistiin, Vapaavuori summaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)